Николай Михайлов е роден на 28 юни 1988 г. в София.Николай Бориславов Михайлов

...
Николай Михайлов е роден на 28 юни 1988 г. в София.Николай Бориславов Михайлов
Коментари Харесай

Рожден ден празнува Николай Михайлов

Николай Михайлов е роден на 28 юни 1988 г. в София.

Николай Бориславов Михайлов прочут с прякора Малката перука е български футболист, вратар, народен играч, състезател на италианския клуб ФК Верона, преотстъпен на турския клуб Мерсин.

Избран за Футболист на годината на България за 2011 година, на гала, извършена на 23 декември 2011 година. През 2017 той изпада в трета дивизия на Турция и напусна тима, тъй като в трета дивизия на Турция нямат право да играят чужденци.

Върхът на кариерата му е като състезател на ФК Твенте през 2011 година, когато е определен за „ Вратар на годината в Холандия “ и „ Футболист № 1 на България “.

През 2013 година минава в италианския клуб ФК Верона, откъдето е преотстъпен на турския клуб Мерсин. В последните 2 клуба не играе в публични мачове. Въпреки това треньорът на националния тим по футбол на България Любослав Пенев го включва като титуляр в мача с Норвегия от квалификациите за Европейско състезание на 13.10.2014 година Николай Михайлов позволява неточност с гол и България губи мача с 1:2, което е мотив за рецензии. За мача на България с Италия още веднъж е титуляр, въпреки и да няма нито една записана минута на терена след загубата на Норвегия
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР